Înainte de a începe cu traducerea videoului, doresc să împărtășesc unele informații despre Wim Hof.
Cine este WIM HOF?
Conform Wikipedia, Wim Hof s-a născut la 20 aprilie 1959, că unul din cei 9 copii ai familiei, în Sittard, provincia Limburg din Olanda.
Cunoscut și sub numele de Omul de gheață, Wim Hof este un atlet olandez care deține 26 de recorduri internaționale de rezistență la frig extrem, inclusiv recordul pentru cea mai lungă baie de gheață.
A doborât propriul record de mai multe ori, cel mai recent în 2011, când a stat în apă cu gheață până la gât timp de o oră, 52 de minute și 42 de secunde.
Wim Hof atribuie realizările sale remarcabile tehnicilor sale speciale de respirație, expunerii la frig și concentrării mentale.
A colaborat cu oameni de știință pentru a cerceta potențialele beneficii pentru sănătate ale metodelor sale și a ajuns să dezvolte o metodă proprie, accesibilă tuturor, de reactivare a forței vitale și reechilibrare a sănătății, metodă ce îi poarta numele.
Această metodă constă în esență într-o tehnică specială de respirație, despre care se spune că are un efect pozitiv asupra sănătății și o tehnică de obișnuire a organismului cu frigul în mod treptat.
Recordurile lui Wim Hof
Wim Hof a apărut în numeroase documentare și cărți și are un număr mare de urmăritori pe rețelele de socializare.
Pe lângă recordurile de rezistența la frig extrem, Wim Hof a escaladat și unele dintre cele mai înalte vârfuri din lume purtând doar pantaloni scurți și parțial papuci.
Spre exemplu, în februarie 2009, a urcat pe vârful muntelui Kilimanjaro în două zile, purtând doar pantaloni scurți și papuci.
În același an, a alergat un maraton la nord de Cercul Polar, în Finlanda, în cinci ore și 25 de minute. În ciuda temperaturilor de aproape minus 20 de grade Celsius, a purtat din nou doar sandale și pantaloni scurți.
În 2007, a escaladat Muntele Everest la o altitudine de 7400 de metri, îmbrăcat în pantaloni scurți și sandale. Cu toate acestea, din cauza unei accidentări la picior, nu a ajuns pe vârf.
Hof susține că poate tolera atât căldura, cât și frigul. În septembrie 2011, a alergat un maraton în deșertul Namib fără să bea apă.
Metoda Wim Hof
Potrivit lui Hof, oricine poate obține un succes similar cu al său prin tehnica sa de respirație, cunoscută sub numele de metoda Wim Hof, care se bazează pe practica tibetană de meditație Tummo și care constă, în esență, în inspirația și expirația profundă de treizeci până la patruzeci de ori, urmată de reținerea respirației.
Se spune, de asemenea, că are efecte pozitive atât asupra sănătății fizice, cât și asupra sănătății mentale.
Tehnica de respirație este adesea combinată cu băile cu gheață.
Wim Hof își predă metoda, printre altele, prin cărți, aplicații pentru smartphone și seminarii de grup. El este convins că oricine poate dezvolta abilități similare, atâta timp cât își pune mintea la contribuție. Fiul său cel mare, Enahm, (unul din cei 6 copii ai lui Wim Hof) este forța din spatele popularizării și comercializării metodei.
Un studiu al Universității din Minnesota nu a descoperit nicio dispoziție fizică specială la Hof. Potrivit unui alt studiu, apărut în Proceedings of the National Academy of Sciences în 2014, Hof obține o creștere a eliberării de adrenalină din corpul său, a pulsului și a alcalinității sângelui prin hiperventilație țintită. În acest fel, el ar putea controla și dirija în mod conștient sistemul imunitar al organismului său, precum și apariția reacțiilor inflamatorii în propriul corp.
Wikipeida declară că, cu toate acestea, ar lipsi dovezi semnificative din punct de vedere științific privind o posibilă "întărire" a sistemului imunitar sau o protecție asociată împotriva bolilor infecțioase prin utilizarea metodei Wim Hof.
Cred că fiecare are dreptul la propria părere.
În ultimii ani, Hof s-a concentrat pe utilizarea metodei Wim Hof pentru a ajuta persoanele cu diverse probleme de sănătate, în special cu depresie și dureri cronice și chiar și anxietate.
Pe You Tube a fost postat și un film documetar destul de amplu în care este prezentată viață și metoda sa într-un mod explicit.
VICE-Doku: "Inside the Superhuman World of the Iceman", publicat în 2015 auf YouTube
Prezentare introductiva
În clipul de mai jos, Wim Hof vorbește scurt și concis despre metoda sa și de ce aceasta funcționează.
Videolu poartă numele " The Wim Hof Method Explained" și se traduce prin: explicația metodei Wim Hof.
Salutare, sunt Wim Hof, omul de gheață, după cum sunt numit.
Mă cunoașteți dadorita recordurilor mele obținute pe sub gheață și pe munții Everest, toate realizate în pantaloni scurți și (uneori) atârnat într-un deget la o înălțime de 1,5 Km și din tot felul de provocări.
Provocări pentru că investigez însăși viața. Vreau să obțin totul din viață. Și am reușit!
Am aflat că suntem în stare de mult mai multe decât credem că suntem.
Și acum am inventat o metodă naturală , metoda Wim Hof, aprobata în mod științific, metodă ce confirma că putem accesa în adâncime sistemul nervos autonom, care este cuplat cu sistemul imun, și care poate fi o posibilitate de a preveni boli sau a influența mult mai mult sistemul, prin propria noastră voință.
(O metodă prin care) putem accesa fiziologia proprie mult mai bine decât se considera a fi posibil, chiar și din punct de vedere științific.
Eu însumi am arătat că se poate face asta într-un setting de spital, de laborator, într-un mediu controlat de medici și profesori. Și chiar funcționează.
Funcționează în profunzime.
Iar acum mă pregătesc să instuiesc 12 persoane, să facă acest lucru într-un interval de 10 zile per total: 4 zile în mod intens, apoi încă 2 și încă 2 și vom avea în curând și rezultatele. Încă nu pot face declarații pe această temă, dar până acum totul arată excelent.
Acum avem și aprobările științifice, dovezile științifice, scrise negru pe alb și le pot pune la dispoziție daca doriți.
Metoda aceasta chiar funcționează. Știință e știință. Numerele sunt numere. Rezultatele arata că funcționează. Nu sunt speculații și nu vă vând nimic.
Vreau doar să spun că metoda aceasta naturală chiar este foarte eficientă.
Daca doriți să aprofundați aceasta metodă, și să citiți mai multe informații și dovezi științifice despre ea, și nu doar ce vă povestesc eu, le puteți descarcă de pe internet (vi le putem pune la dispozitie). Dați-mi un like (nu stiu exact cum funcționează dar este timpul modern al mediilor), și trebuie să împărtășim și să te cunoaștem, pentru a te putea contacta. Astfel avem butoanele astea și linkurile de sub video și daca îmi dați un "like" puteți primi documentele gratuit.
Și merită citite pentru că (metoda Wim Hof) este o metodă revoluționară.
Deci te invit să o încerci.
Mulțumesc foarte mult.
Informații privind siguranța
În următorul video Wim Hof prezintă pe scurt informații de siguranță pentru persoanele care doresc să înceapă să experimenteze cu metoda lui.
Respirația și o meditație ghidată
În acest al 3-le video Wim Hof vorbește despre respirație iar în al 4-lea video ales, este metoda de respirație într-o meditație ghidată.
Videourile au deja subtitrare în română. Pentru a accesa subtitrarea, apasă pe rotita dințată din cadrul videoului, alege subtitrare și ca limbă, setează limba română.
Daca ritmul iți este prea rapid, poți modifica viteza de redare a conținutului. Ai în vedere, că secundele își modifica stfel lungimea.
Băile de gheață
Nu am găsit un video scurt și concludent în care Wim Hof explică o metodă anume de a face băile de gheață.
Din ce am aflat prin cercetare, el recomanda să se înceapă cu dușurile zilnice, din ce în ce mai reci.
Acestea nu trebuie să fie la început nici lungi nici extrem de reci. Ideea este, ca al nostru corp, să se învețe cu temperaturile scăzute. Cu timpul se crește timpul de stat sub dușul rece, până, cândva se vă ajunge la a face o baie rece, cât mai lungă.
Din cate am înțeles idea nu este de a deveni un al doilea Wim Hof ci de a activa anumite procese chimice și hormonale în corp, pentru ca acesta să poată activa mai ușor anumite procese metabolice.
Privire de ansamblu
Iar la final o ultimă privire de ansamblu despre cine este și cum trăiește Wim Hof. Un video care nu are nevoie de subtitrare.
Daca ți-a plăcut informația, nu ezita să o împărtășești și cu cei cărora le poate aduce o contribuție.
Cu drag
Kommentar hinzufügen
Kommentare