Impulsul 13: Întărirea sistemului imunitar la copii
Vom trece în registru o multitudine de aspecte importante.
Pe lângă informații și sfaturi generale și practice, voi adăuga și recomandări de utilizare a uleiurilor esențiale.
In articolele mele de pe Blog, găsești suficiente informații legate de decizia mea de a le folosi și despre ce aspecte sunt importante atunci când te hotărăști să le folosești.
Indiferent dacă dorești sau nu să folosești aceste esențe minunate, sunt sigură ca vei găsi suficiente impulsuri pentru a susține sistemul imunitar într-un mod blând si eficient, pentru a trece cu bine prin sezonul rece.
De peste 5 ani folosesc cu drag si respect uleiuri esențiale. Mai jos, încep cu a prezenta câteva reguli importante de utilizare:
🌿 Păstrează întotdeauna un ulei purtător la îndemână, cum ar fi amestecul de uleiuri vegetale V6 de la Young Living sau un ulei vegetal presat la rece. Acesta este esențial pentru a dilua uleiurile esențiale, atunci când este necesar.
🌿 Uleiurile „fierbinți”, precum scorțișoara, cuișoarele (Thieves) și oregano, pot provoca o ușoară senzație de arsură la aplicarea pe piele. Aceasta nu este o reacție alergică, ci o reacție normală. Pentru a calma această senzație, aplică imediat un ulei purtător gras. De asemenea, poți dilua aceste uleiuri înainte de utilizare. Dacă ai pielea sensibilă, și uleiul de mentă poate provoca o senzație ușoară de arsură, așa că este recomandat să îl diluezi de la început. Evită utilizarea apei pentru a dilua uleiurile, deoarece aceasta poate amplifica senzația de arsură.
🌿 Uleiurile esențiale citrice sunt fotosensibile. Este ideal să aplici aceste uleiuri doar pe zone ale corpului care nu vor fi expuse la soare sau solar în următoarele 12 ore, pentru a preveni eventualele iritații.
🌿 Evită să folosești uleiuri citrice pe plastic, deoarece acestea pot deteriora materialul. Când aromatizezi apa cu uleiul Orange+, folosește recipiente din sticlă.
🌿 Nu aplica uleiurile esențiale în ochi sau urechi. Dacă totuși ajung accidental în aceste zone, folosește un ulei purtător pentru a reduce disconfortul.
🌿 După utilizarea uleiurilor fierbinți, spală-te bine pe mâini, pentru a evita transferul acestora pe alte părți sensibile ale corpului.
🌿 Nu adăuga uleiuri esențiale nediluate în apa de baie. În schimb, diluează-le într-o mână de sare Epsom sau sare de magneziu și adaugă-le în cadă.
🌿 În sarcină, utilizează doar uleiuri esențiale blânde și sigure pentru această perioadă. Evită uleiurile care conțin scorțișoară, cuișoare, salvie, fenicul, rozmarin și alte plante contraindicate.
🌿 Dacă suferi de afecțiuni precum epilepsie sau hipertensiune arterială consultă medicul înainte de a folosi uleiuri esențiale.
🌿 Păstrează uleiurile esențiale într-un loc răcoros și asigură-te că sticlele sunt bine închise pentru a-și păstra proprietățile.
🌿 Uleiurile bogate în fenoli, precum menta, nu ar trebui aplicate pe zona gâtului sau a pieptului la copiii sub 6 ani.
Imunitatea și detoxifierea sunt profund conectate, iar un corp curat și echilibrat este cel mai pregătit să combată atacurile virale și bacteriene. Fie că este vorba de eliminarea metalelor grele, a reziduurilor de pesticide sau a altor toxine din mediul nostru, detoxifierea corectă poate aduce un echilibru important pentru sănătatea noastră. Acest articol îți oferă o privire de ansamblu asupra modului în care detoxifierea poate ajuta la întărirea imunității, explicând metode naturale și strategii pe care le poți integra în viața de zi cu zi.
Sănătatea microbiomului intestinal joacă un rol crucial în menținerea unui sistem imunitar puternic, iar probioticele naturale pot susține acest echilibru delicat. Microbiomul este format din trilioane de microorganisme care trăiesc în tractul digestiv și care sunt responsabile nu doar de digestie, ci și de sănătatea generală a organismului, inclusiv de răspunsul imunitar.
Somnul este un element vital pentru sănătatea generală, iar lipsa lui poate avea un impact major asupra sistemului imunitar. Într-o lume în care stresul, tehnologia și ritmul rapid al vieții ne afectează tot mai mult odihna, este important să înțelegem cum lipsa somnului afectează răspunsul imunitar și ce putem face pentru a ne îmbunătăți calitatea somnului, folosind metode naturale.
Într-o lume agitată, în care stresul cronic devine tot mai frecvent, sistemul nostru imunitar este pus la grea încercare. Soluția vine adesea din natură, iar plantele adaptogene, cum ar fi ginsengul, ashwagandha și rhodiola, au un rol cheie în întărirea imunității și în gestionarea stresului. Aceste plante nu doar că ajută organismul să se adapteze la factorii de stres, dar contribuie și la îmbunătățirea capacității de apărare a corpului împotriva infecțiilor.
Varianta audio:
Cu toții am auzit de el, dar nu mulți constientizăm impactul asupra sănătății noastre: MUCEGAIUL
Pe măsură ce temperaturile scad și soarele este tot mai rar, corpul nostru devine mai vulnerabil la răceli și alte afecțiuni. Un sistem imunitar puternic este esențial pentru a trece prin sezonul rece fără probleme, iar unul dintre cei mai importanți factori pentru sănătatea noastră este vitamina D3.