Homeopatia și sistemul imunitar:
20 de remedii homeopate comune pentru susținerea forței vitale în fața infecțiilor și a bolilor.
Homeopatia! Mulți am auzit de ea, puțini am experimentat realmente valoarea acestei metode.
Aici părăsim zona de prevenție în mod strict și intrăm în domeniul impulsionării active a procesului de vindecare.
Înainte sa începem, doresc să dau o scurtă definiție a homeopatiei pentru a fi sigură ca toți pornim de la același punct.
Homeopatia este o formă de medicină alternativă folosită pentru a sprijini sistemul imunitar, stimulând capacitatea naturală a organismului de a se vindeca. Bazată pe principiul "similia similibus curantur" (asemănătorul tratează asemănătorul), această metodă implică folosirea unor doze mici dintr-o substanță care, în cantități mari, ar provoca simptome similare cu cele ale bolii.
Călătoria mea:
Înainte să o descopăr pe Dr. Olivia Breabăn Lugojan Ghenciu, am mai experimentat cu homeopatia dar fără rezultate fenomenale. Mă fascina ideea că o substanță in diluție foarte mare poate provoca un răspuns în corpul unui om. Cunoșteam deja florile lui Bach, experimentasem cu metode de testare chineziologica, știam de lucru în câmpul cuantic etc. Dar nu reușisem să găsesc o portiță către homeopatie.
Mai fusesem la câțiva homeopați destul de bine văzuți de prin zona mea. Știam de homeopatie din cărțile lui Ravy Roy și din alte surse și știam că exista potențialul, ca atunci când iei remediul potrivit simptomelor care se arată, acesta să poată activa propria forță vitală atât de mult, încât să existe o remisie totală a simptomelor și a bolilor, indiferent de ce nume poartă acestea. Chiar și personal am experimentat o dată, într-o situație cu dureri fizice puternice, ce înseamnă remediul potrivit în potența potrivită. În decursul a 10 minute, îmi dispăruseră simptomele complet. Fără ca acestea să revină. Și totuși complexitatea materiei mă ținea pe loc. Deasemenea, știam deja că remediul nepotrivit, luat la momentul nepotrivit, poate aduce pe termen lung un dezechilibru în organism. Experimentasem deja singura cu remedii și mai mult încurcasem itele decât sa le descurc... Viața a făcut, să ajung într-o stare de sănătate precară îndelungată. În căutarea mea realmente disperată, am fost îndrumată iar către homeopatie, dar de data aceasta, către către Dr. O (cum pacienții o numesc pe Dr. Olivia).
După ani de suferință, la mine și la copii, Dr. O. a reușit în timp relativ scurt, de numai câteva luni, să ne stabilizeze astfel încât am experimentat primele săptămâni și chiar luni legate, fără boli recurente. A fost eliberator. Și încă este! Pentru că un homeopat, in mod ideal, ne însoțește cât mai mult cu putință pe calea vindecării.
Provocarea cea mai mare rămâne în schimb, din punctul meu de vedere, găsirea unui medic homeopat suficient de pregătit, care să te poată îndruma în călătoria de vindecare, mai ales când simptomele sunt complexe sau bolile recurente.
Cu atât mai mult sunt recunoscătoare că am primit posibilitatea de a fi sub îndrumarea Dr. O. si a instituției "The Homeopathic Jurney" și că pot elibera potențialul corpului meu de a se autovindeca. Sunt foarte recunoscătoare pentru munca pe care a investit-o în mine și noi.
Între timp am început sa vizitez și cursurile Oliviei pentru a desluși cât mai bine legăturile subtile dintre mecanismele noastre de viață. Este o perspectivă pe cât de nouă, pe atât de veche, care necesită timp și dedicare dacă dorești să folosești remedii homeopate pentru sănătatea ta.
Eu rezonez cu Olivia și pentru că metoda din Homeopatie pe care o folosește îmi pare foarte naturală și pertinentă.
Să nu mă înțelegeți greșit: iubesc uleiurile esențiale și remediile naturale din foarte multe motive, mai ales ca metode de prevenire sau susținere a vindecării. Dar când corpul este suprasolicitat, și nu mai procesează impulsuri din exterior, când forța vitală nu mai poate fi stimulată suficient, ar avea sens să considerăm introducerea de remedii individuale homeopate, pentru a restabili și menține în echilibru starea organismului.
Unele din metode (suplimentarea cu minerale și vitamine, detoxifierea, băile cu săruri, băile fierbinți la picioare, etc) sunt excelente chiar și în combinație cu remediile homeopate potrivite.
Uleiurile esențiale, nu ar trebui combinate cu remediile homeopate. Pentru că remediile homeopate acționează pe toate nivelele entității umane, mai ales la nivel de forță vitală, pot exista interferențe nefaste cu acțiunea uleiurilor esențiale. Astfel efectele uleiurilor esențiale pot intra în conflict cu efectele remediilor homeopate sau se pot suprima reciproc.
Între timp sunt absolut convinsă că homeopatia, practicată corect și sub îndrumarea unor persoane avizate, are un potențial enorm de a vindeca în cel mai durabil și adânc mod cu putință, orice dezechilibru apărut.
Deși am parcurs câteva cursuri de homeopatie, țin să menționez că nu aș îndrăzni să recomand nimănui dinafara familiei mele, un protocol sau remedii.
Prin prezentul articol doresc doar să aduc în atenție această posibilitate extraordinară numita Homeopatie, și să prezint câteva remedii pentru a impulsiona spre căutare și cercetare.
Daca observi că simptomele se potrivesc perfect unui remediu, ai putea contacta o persoană specializată care să îți confirme corectitudinea deciziei și să lucrezi cu potențele cele mai potrivite cazului tău.
Despre homeopatie s-au scris tratate întregi, și deși începătoare fiind în a descoperi homeopatia, aș putea vorbi și eu ore în șir despre ea. Mă rezum totuși la un articol mai amplu, care să fie o bază pentru cei care doresc să exploreze în câteva minute, sute de ani de experiență și istorie.
Încep cu începutul:
Istoria Homeopatiei și importanța remediilor imuno-stimulatoare
Fondată în secolul al XVIII-lea de medicul german Samuel Hahnemann, homeopatia a devenit o formă populară de tratament în întreaga lume. Un aspect distinctiv al homeopatiei este personalizarea tratamentului: fiecare remediu este selectat în funcție de starea fizică, emoțională și mentală a pacientului.
Profesorul George Vithoulkas, un nume renumit în homeopatie, a contribuit semnificativ la dezvoltarea acestei practici, punând accent pe conceptul de "Niveluri de Sănătate" și modul în care acestea pot influența tratamentul homeopat.
Din câte am înțeles și descoperit până acum, metoda folosită de Dr. Vithoulkas, are o bază foarte stabilă și rezultatele lui sunt extraordinare. Am ales să caut doctori specializați pe metoda lui, de aceea consider ca este important sa știți și de ce:
Dr. George Vithoulkas este un pionier în domeniul homeopatiei și fondatorul Academiei Internaționale de Homeopatie Clasică din Alonissos, Grecia. Născut în Grecia în 1932, el a contribuit semnificativ la popularizarea și dezvoltarea homeopatiei moderne. Dr. Vithoulkas a primit Premiul Nobel Alternativ în 1996 pentru munca sa și este cunoscut pentru teoria sa despre "nivelurile de sănătate," un concept care oferă o structură pentru înțelegerea profundă a modului în care sănătatea individului influențează răspunsul la tratamentele homeopate.
Conform teoriei profesorului George Vithoulkas, "Nivelurile de Sănătate" sunt o clasificare a stării generale de sănătate a unui individ, reflectând capacitatea organismului de a răspunde la tratament. Există patru categorii principale, fiecare cu mai multe subniveluri, care variază de la sănătate excelentă, unde sistemul imunitar răspunde rapid la stimulii terapeutici, până la niveluri severe, unde răspunsul organismului este redus sau inexistent. Această clasificare ajută practicienii să evalueze prognoza tratamentului și să stabilească potențele remediilor homeopate în funcție de nivelul specific al sănătății fiecărui pacient.
Categoriile și Potențele Remediilor Homeopate
Remediile homeopate sunt pregătite prin diluții extreme, numite potențe, care variază de la potențe joase (6X, 12X) pentru simptome fizice minore până la potențe înalte (200C, 1M, 10M etc.) pentru afecțiuni profunde, inclusiv cele de ordin mental și emoțional.
Unii homeopați recomandă în mod standard potențe D pentru simptome la nivelul fizic. Alții, cum este Ravy Roy, recomandă potențe de C200 sau C30 în mod standard, fiecare argumentând în felul sau.
Ravi Roy este un cunoscut practician și autor în domeniul homeopatiei, care a contribuit la promovarea și educarea publicului în această disciplină. De origine germană, el colaborează adesea cu Carola Lage-Roy, și împreună au scris numeroase cărți despre remedii homeopate și terapii naturale. Cei doi sunt cunoscuți pentru abordarea lor holistică și pentru dezvoltarea unor metode accesibile pentru auto-tratament și înțelegerea principiilor homeopatiei în rândul publicului larg. Carola Lage-Roy este fondatoarea esențelor florilor chakrelor - esențe asemănătoare florilor lui Bach, despre care am scris in unele articole AICI.
Conform teoriei nivelurilor de sănătate, în funcție de propriul nivelul de sănătate, este posibil, ca potențele tip D să nu mai fie suficiente pentru a stimula un răspuns imunologic necesar vindecării. Din păcate trăim în secolul în care forța noastră vitală este pusă în mod constant încă de la naștere, sau mai bine spus încă de la concepție, în fața unor provocări din ce în ce mai mari.
Selectarea corectă a potenței este deosebit de importantă, iar consultația unui specialist în homeopatie este deseori necesară, pentru a experimenta tratamente eficiente.
Impregnarea remediilor contează
În homeopatie, impregnarea remediilor se referă la procesul prin care substanțele active sunt aplicate pe granule neutre, în diferite straturi, pentru a intensifica efectul terapeutic.
- Straturi multiple de impregnare: Uneori, granulele sunt impregnate o singură dată, dar pentru un efect mai intens sau un tratament de lungă durată, pot fi aplicate mai multe straturi.
- Efectul diferențiat: Remediile impregnate de mai multe ori au o intensitate mai mare și sunt recomandate în cazuri severe sau cronice, în timp ce remediile impregnate o singură dată sunt utilizate pentru afecțiuni mai ușoare.
Din păcate, persoanele fizice au rareori acces la remedii impregnate de mai multe ori. Cu atât mai mult este necesar să cum atenți la felul în care le luăm.
Mod de administrare:
Remediile homeopate sunt luate de obicei sublingual (plasate sub limbă) pentru a facilita absorbția directă în sânge prin mucoasa bucală.
!!! Atenție: Este important să eviți neapărat atingerea granulelor sau a tabletelor cu mâna deoarece contactul cu pielea poate afecta puritatea și eficacitatea remediului. Uleiurile naturale de pe piele pot interacționa sau șterge stratul activ de pe granule, reducându-le sau eliminându-le astfel efectul terapeutic.
Remediile sunt adesea administrate la intervale specifice, conform indicațiilor unui homeopat, pentru a asigura un efect optim. Ce este important: sa iei remediile cu o distanță de 30 de minute înainte si după masă...
Alte informații importante din homeopatia clasică:
- Remediile nu se mixează. Este foarte importanta identificarea corecta a simptomelor, pentru a alege remediul potrivit. Nu se iau 3-4 remedii in combinație una cu alta. Exista remedii complexe, create așa din farmacie. Acolo este vorba despre alta abordare.
- Remediile nu se schimba permanent. Este de-asemenea important, sa nu se schimbe remediile prea des pe parcursul acelorași boli / simptome. In mod ideal un remediu se ia pe toată perioada bolii pana aceasta dispare, după care se continua încă o perioada chiar daca simptomele aproape au trecut.
- Exista remedii antagoniste. Exista remedii care anulează ce au construit alte remedii pentru ca sunt antagoniste. Schimbarea unui remediu se face in mod ideal in cunoștință de cauza.
- Agravare inițială: mai ales la persoanele care au un nivel de sănătate scăzut, sau în timpul tratării bolilor coronice, poate apărea la începutul tratamentului o formă de agravare inițială. Aceasta este văzută ca un semn pozitiv că organismul a reacționat adecvat. Absența unei agravări inițiale nu este un semn al lipsei de succes, deoarece nu toate situațiile declanșează o astfel de reacție. Din contra, ameliorarea simptomelor după primele doze de remediu este semn sigur, că remediul este cel potrivit. Dacă un remediu se administrează peste timpul necesar, simptomele inițiale pot reveni, ceea ce Hahnemann a numit o "agravare târzie". Spre deosebire de prima apariție a simptomelor, aceasta nu este tratată. Oprirea administrării remediului va opri și simptomatica in timp relativ scurt.
- Examinarea remediilor s-a făcut inițial prin administrarea remediilor fără existența simptomelor. Remediile au activat in examinator simptomatica tipică remediului. Același fenomen poate apărea și la administrarea nefastă a remediilor sau la luarea acestora în lipsă de simptome. Dacă o doză dintr-un remediu, într-o potență joasă, rareori poate activa simptomele, o potență ridicată poate provoca de la prima doză simptome tipice remediului.
Top 20 de Remedii Homeopate pentru Susținerea Imunității
Iată o listă de 20 de remedii comune în homeopatie, descrise alături de simptomele pentru care sunt utilizate frecvent. Aceste remedii sunt recomandate de experți în homeopatie pentru întărirea imunității și gestionarea simptomelor de infecții.
1. Aconitum napellus
- Keynotes: Șoc, panică, frisoane bruște, febră apărută după expunerea la vânt rece. Simptomele se dezvoltă rapid, deseori noaptea.
- Ameliorare: la cald, cu repaus.
- Agravare: Noaptea, în aer rece, după expunere la frig
- Indicații: Primele semne de răceală sau gripă, mai ales cu febră și anxietate.
2. Antimonium Tartaricum
- Keynotes: Tuse umedă și zgomotoasă, respirație grea, oboseală profundă, secreții abundente de mucus greu de eliminat. Pacientul este adesea iritat și letargic, cu senzația de sufocare datorată mucusului.
- Ameliorare: Stare îmbunătățită în poziție de ședere sau după odihnă, în aer proaspăt.
- Agravare: Stare agravată la căldură, în poziție culcată, noaptea.
- Indicații: Bronșită, pneumonie, tuse productivă, congestie pulmonară, în special la copii și persoane în vârstă care nu reușesc să elimine eficient mucusul.
3. Arsenicum album
- Keynotes: Oboseală intensă, epuizare, agitație, sete de apă în cantități mici, simptome de indigestie, aciditate.
- Ameliorare: Căldură, consum de lichide calde.
- Agravare: Noaptea între 2 și 4, frig.
- Indicații: Răceli cu slăbiciune profundă, frig și anxietate. Utilizat și pentru detoxifiere.
4. Belladonna
- Keynotes: dreapta, dureri fulgerătoare, piele roșie, febră mare, față roșie, picioare mai reci, pupile dilatate, sensibilitate la lumină, dureri de cap la tâmple
- Ameliorare: În întuneric, la odihnă.
- Agravare: Lumină, mișcare, căldură.
- Indicații: Răceli și infecții care implică dureri în gât, amigdale inflamate.
5. Bryonia alba
- Keynotes: stânga, uscăciune, mucoase uscate, tuse seacă în general dureroasă, dureri înțepătoare în gât și piept, dureri de cap care se agravează la mișcare, sete mare de apă rece
- Ameliorare: În repaus, presiune pe partea afectată.
- Agravare: La mișcare, în căldură, dimineața.
- Indicații: Răceli, bronșite, gripă cu congestie toracică. Pacientul dorește să fie liniștit și nu tolerează mișcările.
6. Gelsemium sempervirens
- Keynotes: Slăbiciune, oboseală, somnolență, epuizare, febră deseori sub 39°C fără sete, înfrigurare, dureri musculare, tremor, durerile de cap surde din ceafă spre frunte, piele fierbinte dar extremități reci
- Ameliorare: aer proaspăt, căldură, odihnă, după amiaza
- Agravare: Mișcare, stres emoțional.
- Indicații: Stări gripale și febră care provoacă letargie și somnolență, sinuzită, amețeală
7. Eupatorium perfoliatum
- Keynotes: Dureri osoase puternice, senzația de a fi sfărâmat, febră bruscă cu frisoane la început, sete intensă, neliniște
- Ameliorare: căldură, transpirație abundentă, liniște, băuturi calde, întins
- Agravare: Mișcare, frig, dimineața între 6 și 9, după trezire, învelire.
- Indicații: Răceli și gripă cu dureri în corp, frisoane și sete.
8. Ferrum phosphoricum
- Keynotes: Febră moderată dar bruscă, simptome inițiale ale răcelii, tonus bun
- Ameliorare: Mișcare lentă sau repaos, căldură, singurătate, aer proaspăt, comprese reci
- Agravare: la efort, mișcare, noaptea, aer rece.
- Indicații: Începutul infecțiilor, febră și dureri ușoare în gât, fără simptome severe.
9. Hepar sulphuris
- Keynotes: Sensibilitate extremă la frig, tuse dureroasă, secrețiile din nas și gură, transpirația noaptea, dar și gura pot mirosi foarte urât, răgușeală, tuse iritabilă, senzația de corp străin în gât, accese severe de tuse, care devin de obicei uscate, zăngănitoare și lătrătoare.
- Ameliorare: Căldură, înfășurat în haine.
- Agravare: Frig, atingere, curenți de aer.
- Indicații: Infecții respiratorii și dureri în gât.
10. Kali bichromicum
- Keynotes: Secreții groase, galbene, congestie nazală.
- Ameliorare: Căldură, odihnă.
- Agravare: Dimineața, în frig.
- Indicații: Sinuzite și infecții cu mucus dens, lipicios.
11. Mercurius solubilis
- Keynotes: Dureri în gât, amigdale mărite, miros neplăcut al respirației, transpirație nocturnă, secreții verzi, sete
- Ameliorare: temperaturi potrivite, dimineața, odihnă
- Agravare: Noaptea, la frig și căldură extremă sau schimb de temperatură, curent, vreme umedă și ploioasă
- Indicații: Infecții ale gâtului și amigdalelor, amigdalită, sinuzită, otită cu secreții galbene
12. Nux vomica
- Keynotes: Simptome digestive, iritabilitate, sensibilitate la frig, frisoane, durere de cap cu greață, tuse seacă
- Ameliorare: Repaus, căldură, somn.
- Agravare: noaptea/dimineața, frig, stres, lumină, zgomot, atingere
- Indicații: Probleme digestive, răceli care se agravează dimineața.
13. Phosphorus
- Keynotes: stânga, tuse umedă neproductivă, oboseală intensă, sete mare, dorința de a fi în companie, sensibilitate la factori externi, temeri, senzația de gol în stomac, durere în gât, răgușeală, durere la înghițire, durere la inspirație adâncă
- Ameliorare: Mâncare, căldură, odihnă, șezut, întins pe burtă, masaj ușor pe zona afectată
- Agravare: Mișcare, efort mental, aer rece, mâncare caldă, temperaturi fluctuante, singurătate sau expunerea la frici
- Indicații: Infecții respiratorii, tuse persistentă, pneumonii, laringită și oboseală cronică.
14. Pulsatilla pratensis
- Keynotes: Simptome variabile, lipsa setei, dorință de aer proaspăt, sensibilitate, afecțiune
- Ameliorare: Aer proaspăt, compasiune.
- Agravare: Frigul, umezeală rece, seara, în căldură, emoții intense.
- Indicații: Infecții respiratorii și răceli ușoare, simptome care se schimbă rapid.
15. Rhus toxicodendron
- Keynotes: Dureri musculare și de oase mai ales în picioare, senzație de rigiditate care se ameliorează prin mișcare.
- Ameliorare: Mișcare continuă, căldură.
- Agravare: Repaus, aer rece, umezeală.
- Indicații: Gripa cu dureri musculare și febră.
16. Sabadilla officinarum
- Keynotes: Strănuturi frecvente, nas înfundat.
- Ameliorare: Aer rece.
- Agravare: Frig, mirosuri intense, atingere.
- Indicații: Răceli alergice și infecții respiratorii.
17. Silicea
- Keynotes: expunerea la frig, senzație continuă de frig, transpirații reci, Inflamații frecvente care sunt însoțite de supurație și pot deveni cronice, curgerea nasului este însoțită de o pierdere a mirosului și de cruste uscate în nas
- Ameliorare: Căldură, acoperirea capului, abur cald
- Agravare: Frig, curenți de aer, păr ud, dimineața, în timpul menstruației
- Indicații: Întărirea sistemului imunitar, infecții care persistă, infecții cronice, răceli recurente, gripă frecventă și infecții ale urechii medii
- Informație importantă: Silicea expulzează așchiile și corpurile străine de toate tipurile din țesuturi. Se recomandă prudență pentru persoanele cu implanturi. Silicea are puterea de a slăbi implanturile dentare, articulațiile artificiale, șuruburile sau stimulatoarele cardiace.
18. Spongia tosta
- Keynotes: Tuse seacă, uscată , lătrătoare, senzație de gâdilat în gât, inspirația dificilă, tuse șuierătoare, căi respiratorii uscate, senzație de sufocare cu ritm cardiac ridicat
- Ameliorare: Cald, mâncare și băuturi calde, în șezut, cameră rece
- Agravare: la miezul nopții, întins, frig uscat, vânt rece și uscat, efort fizic, băuturi reci, camere calde, la trezire
- Indicații: Tusea uscată și simptomele de răceală persistentă, laringită, crup sau pseudocrup, care este însoțit de o tuse violentă, uscată, lătrătoare și răgușitoare și de dificultăți de respirație, bronșită cronică, tuse datorate problemelor cu inima
19. Sulphur
- Keynotes: Sete mare, piele caldă și uscată, mâncărimi, tuse uscată
- Ameliorare: Aer liber, rece
- Agravare: Căldură, dimineața.
- Indicații: Infecții cronice, ameliorare a simptomelor respiratorii.
20. Thuja occidentalis
- Keynotes: Sensibilitate la frig, secreții vâscoase, mucusul gros și verde, acumulare în gât și eliminare dificilă, cruste sângeroase în nas, miros de pește, sângerări nazale apar imediat ce pacientul se supraîncălzește, transpirații abundente cu miros de acru doar noaptea
- Ameliorare: căldură, aer, atingere, mișcare, uscăciune
- Agravare: Frig, umiditate, emoții negative, stat, noaptea sau ziua la ora 3
- Indicații: Infecții virale persistente și răceli, rinite, negi, inflamația cronică a mucoaselor
Homeopatia oferă o abordare naturală pentru întărirea imunității, adaptată fiecărei persoane. Alegerea remediului potrivit, în funcție de simptome și nivelul de sănătate, poate face o diferență semnificativă în gestionarea infecțiilor. Consultarea unui specialist este recomandată pentru selecția corectă a remediilor și potențelor. Homeopatia oferă un suport valoros pentru imunitate, printr-o abordare holistică și naturală. Această practică este bazată pe principii bine definite și personalizează tratamentele conform simptomelor specifice ale fiecărei persoane.
În articolul detaliat despre 20 de remedii homeopate esențiale pentru imunitate, veți găsi informații esențiale despre fiecare remediu, potențele recomandate și sfaturi pentru simptomele comune ale infecțiilor. Remedii precum Aconitum napellus, Belladonna, și Oscillococcinum sunt doar câteva exemple utilizate pentru întărirea răspunsului imunitar.
Consultați articolul pentru a afla cum pot aceste remedii să contribuie la susținerea imunității și să gestioneze simptomele frecvente din sezonul rece.
Dacă ți-a plăcut acest articol și ai găsit informațiile valoroase, te invit să-mi susții munca împărtășindu-l cu cei dragi sau cu aceia care ar putea avea nevoie de el.
Fiecare distribuire ajută ca aceste cunoștințe să ajungă la cât mai multe persoane și să sprijinim împreună sănătatea naturală a tuturor!
Îți mulțumesc pentru susținere și pentru că faci parte din această comunitate dedicată armoniei, echilibrului și sănătății.
Cu drag
Kommentar hinzufügen
Kommentare